LUST / DEMO arrangeras igen 12.10.2019 på Reprum, Verkstadsgatan 10 A i Helsingfors

Schemat för LUST / DEMO är nu lagt! Varje enskilt moment utgörs av en kortare presentation av arbetsgruppen och en feedbacksession som leds av Per Ehrström, där vi hoppas att publiken medverkar aktivt. Notera att alla presentationer gäller konstnärliga idéer till verk som inte ännu är färdiga. Det betyder också att feedbacksessionerna fokuserar på kollektiv reflektion snarare än utvärdering. Tiderna är riktgivande och inkluderar pauser. Vi rekommenderar starkt ett deltagande i HELA programmet, då det möjliggör ett mer koncentrerat feedbackande och djupgående analyser. För att kunna uppskatta mängd för fika och mat ber vi om en förhandsanmälan här!

Festivalschema

15:00 Inledning
Presentation av feedbackformat med Per Ehrström

15:45 Fabian Silén: Den lilla mänskliga faktorn (work in progress)
Med Kira-Emmi Pohtokari, Eeva Putro och Willehard Korander
I en mosaik av scener får vi bl.a. följa den tyska filmregissören Leni Riefenstahl som under Gestapos vakande öga försöker kringgå censuren och finna den bäst lämpliga skådespelaren till hennes nya propagandafilm “Den eviga flamman”.
Om konstnärligt mod vs. kortsiktig bekvämlighet.

17:00 Ole Øwre: ”Lieder”
Om röst, muskler, hud – och mitt första möte med Jessye Norman.

18:15 Nina-Maria Häggblom: Minnesbyrån
Minnesbyrån är ett chatdrama som skapats av scenkonstnären Nina-Maria Häggblom. Minnesbyrån är ett interaktivt textäventyr där deltagaren får chansen att skapa och uppleva fiktiva minnen via en chatbot. För att delta i demon behöver man en smarttelefon med tillgång till Messenger -appen och en internetanslutning. Syftet med demon är att utforska nya sätt att låta en levande publik/deltagare uppleva en dramatisk text.

19:30 Lasse Garoff: Från impuls till reflektion – en halvfärdig kritik av halvfärdiga idéer
Utgående från impulsrecensioner av demofestivalens tidigare presentationer, utforskas hur analys utvecklas i ett kollektivt sammanhang.

20:30 MAT / FEST 

Syftet med LUST / DEMO är att erbjuda en plattform och ett kollegialt forum för att utveckla halvfärdiga idéer för sceniska verk, inspireras och komma vidare i en konstnärlig process. Tillställningen är öppen, men har ett begränsat antal platser. Vi avrundar det hela med fest!

LUST / DEMO verkar utifrån följande ramar:

– På festivalen presenteras företrädesvis verk/koncept av arbetsgrupper som består av minst en LUST-medlem*. Soloverk är också välkomna.

– Festivalen är till för demon eller presentationer av verk och koncept, inte för föreställningar som redan är långt inne i en repetitionsperiod. Med detta hoppas vi öppna upp för möjligheten att hitta nya konstnärliga riktningar, nya arbetsgrupper bildas eller gamla formas om kring nya idéer.

– Jämbördig, konstruktiv diskussion, feedback och vilt idéande är en väsentligt del av festivalen.

Praktisk info:

Varje demo/presentation får vara högst 25min. Därefter är det diskussion och feedback i ytterligare ca 25min. Under dagen reserveras också gott om tid för mindre formella diskussioner.
I utrymmena finns grundläggande ljus- och ljudteknik men ingen större finess. Videoprojektor kan ordnas vid behov, men tanken är att alla demon/presentationer ska kunna göras med samma utrustning och med snabba byten. Eventuell kostym och rekvisita ansvarar grupperna själv om.

*Information om medlemskap hittas på http://www.lust.fi/bli-medlem/

LUST / DEMO arrangeras med stöd av Helsingfors stad, Svenska kulturfonden, Stiftelsen Tre smeder och Gesellius fond

Tre smeder HELSINKI-HELSINGFORS_Tunnus_MUSTA Svenska_kulturfonden_logo_horisontell_svart_RGB