Välkommen till LUST / DEMO – en minifestival för halvfärdiga idéer 
6.10.2018 kl. 15 på Reprum, Verkstadsgatan 10A, Helsingfors

Vi har nu ett program och tar emot publikanmälningar!

Demofestivalen har ett begränsat antal publikplatser och vi ber er därför bekräfta ert deltagande HÄR! Vi släpper in publik fr.o.m. 14.30. Efter att programmet kört igång släpper vi endast in folk mellan de olika programpunkterna.


Syftet med LUST / DEMO är att erbjuda en plattform och ett kollegialt forum för att utveckla halvfärdiga idéer för sceniska verk, inspireras och komma vidare i en konstnärlig process. Tillställningen är öppen, men har ett begränsat antal platser. Vi avrundar det hela med fest! Varje demo tar max 25min varefter det blir en feedbacksession på ca 25 min som leds av Per Ehrström.
PROGRAM

15:00 Reprums foajé
FIKA! Presentation av feedbackformat. 

15:30 Reprums lilla sal
The Search
Av och med: Dennis Hansson, Kira-Emmi Pohtokari
Om verket: “The Search” är ett musikaliskt verk där vi undersöker dynamik och mening, såväl gruppens som musikens och det sceniska verkets. Som utgångspunkt har vi ett par låtar som tar oss på en upptäcktsfärd. 

Dennis Hansson och Kira-Emmi Pohtokari är skådespelare som studerat och utexaminerats från Teaterhögskolan i Helsingfors.

16:30 Reprums stora sal
TÖNTIGA TJEJER GÖR GREJER
Av och med: Andrea Björkholm
Om verket: På ett videoband från 2002 finns en samling sketcher som mitt kompisgäng från gymnasiet har spelat in. Vi skrattade själva åt filmen men visade den aldrig för någon, utan lät den glömmas bort. Idag undrar jag varför vi inte vågade dela vår storslagna humor med världen. Vi var töntiga tjejer som gjorde roliga grejer och jag planerar vår storslagna comeback.

Andrea Björkholm är frilansande skådespelare som sedan sin examen från TeaK 2013 har sin bas i Stockholm. Till Andreas specialområden hör att arbeta queert och normkreativt. Under det kommande året jobbar hon med att utveckla egna projekt, vilket möjliggjorts tack vare ett ettårigt arbetsstipendium från Svenska Kulturfonden. 

17:30 Reprums foajé
PAUS / mer fika!

18:00 Reprums lilla sal
GUDARNAS RUM
Av och med: Mari-Helen Hyvärinen
Om verket: Jag har en idé om att göra ett scenkonstnärligt soloverk av Gun Nygrens diktbok “Gudarnas rum”. Teman är existentiella frågor, tro, utanförskap, självacceptans, mental hälsa, vad är normalt och verkligt? Naturen är ett återkommande element i det vardagliga, smärtfyllda och heliga landskapet.

Mari-Helen Hyvärinen är en tvåspråkig skådespelare från Österbotten, som just nu har sin bas i Stockholm. Hon är även utbildad dramainstruktör. Just nu intresserar hon sig särskilt för normkritik och kommunikation. Hon tycker om att skriva, översätta och leka med ord.

19:00 Reprums stora sal
ALI BATRA ORCHESTRA – Det var ju tråkigt, molntuss
Av och med: Alex Holmlund, Liili Pettersson, Tom Rejström, Klara Wenner-Tångring, Ole Öwre, Joel Forsbacka, Emilia Jansson

Om verket: En orkesters huvudsakliga arbetsuppgifter är konserter och repetitioner. Förutom den tid som behövs för att lära sig musiken, behöver alla orkestrar tid för att bli samspelta, både arbetsmässigt, musikaliskt (frasering, dynamik, klang) och i förekommande fall improvisatoriskt.
En orkester behandlar berättelser och frågor om romantik, något gammalt, fiskar och fåglar som dör, poesi, dyrkan, ignorans, romantisering av flum, tidsfördrivets moral, skönhet, att vara en del av gruppen, att göra så gott man kan, att slita som ett djur, att bli någon, att bli en i mängden, geniet, regler, att inte räcka till, acceptans från olika håll, prylar vid stränder och att inte öppna sig.

ALI BATRA ORCHESTRA
Musik av Christian Holmlund
Tralalasektionen
Liili Pettersson, som Ali Batra på Tralala I
Molnsektionen
Ole Öwre, som Ali Batra på molntuss
Klara Wenner-Tångring, som Ali Batra på basmolntuss
Lillasektionen
Joel Forsbacka, som Ali Batra på alt-puss 
Emilia Jansson, som Ali Batra på kontrapuss 
Dirigent
Alex Holmlund, som Ali Batra på dirigentpinne och euforium

20:00 Reprums foajé
MAT / FEST

VÄLKOMMEN!

Svenska_kulturfonden_logo_horisontell_svart_RGB

LUST / DEMO arrangeras med stöd av Svenska kulturfonden